Friday, June 29, 2012

Samudra Court

Datanglah Melancong


Hari jumaat malam sabtu terasa tekak nak makan sesuatu yang sedap sambil berbual-bual dengan rakan. Destinasi yang ingin Ayu kongsikan hari ini tempat makan merangkap hotel juga. Samudra Court terletak dikawasan Satok, Kuching Sarawak. Tak jauh dari pasar minggu jadi sangat sesuailah kepada sahabat-sahabat yang ingin bercuti di Kuching Sarawak. Bercerita tentang makan pulak memang berbaloi, sedap dan cepat..
Tersedia juga penyanyi yang mendendangkan lagu semasa kami sedang menikmati makan malam.. Dapat anda bayangkan... Tak dapat bayangkan anda tengok gambar di bawah hihi


Cubalah datang Kuching Sarawak, dan pergi menginap di Samudra Court ada pasti puas hati...





Penginapan di Samudra Court amat berbaloi harganya dengan kawasan strateginya Wisma Satok, Pasar Minggu Satok, Kedai Sepanjang Satok juga seronok di lawati. Harga memang menarik dan bilik pun selesa selepas seharian anda berjalan-jalan sambil membeli-belah. Senarai harga bilik dekat Samudra Court seperti berikut :

Superior Single
Rm130.00

Superior Double
Rm140.00

Deluxe Double
Rm150.00

Delixe Triple
Rm170.00

Family Room
Rm190.00

Datanglah bercuti di Kuching Sarawak...

Semoga bertemu lagi..

Posted via DraftCraft app

Tuesday, June 26, 2012

Menarik Perhatian Bayi Anda Untuk Meminum Susu Formula

Masalah Bayi Menolak Susu Formula Dan Cara Mengatasinya.

Permasalahan yang Ingin AYu kongsikan bersama adalah tentang anak yang tidak mahu menyusu menggunakan botol susu yang berada di pasaran setelah meningkat umur setahun.Dalam erti kata lain bayi yang tidak suka menyusu susu formula kerana memilih breast feeding.

Bayi yang berumur 6 bulan dan ke atas memerlukan makanan tambahan untuk    Tumbesaran yang  efektif . Susu yang mengandungi DHA dan omega3 membantu otak  berhubung dan bertenaga menjalani hari-hari lasak mereka.
 
Bayi yang mencapai umur setahun memerlukan makanan tambahan kerana mereka mula aktif  berjalan dan bermain. Ini membuatkan mereka cepat lapar. Anak anda akan menangis sekiranya mereka lapar.

Disini AYu  berkongsi  cara menarik minat bayi anda untuk beralih arah hihi

Cara pertama bagi cuba minum air dalam kotak menggunakan straw ataupun penyedut dengan kawalan anda..

Biar anak anda berkenal3 dlu ngn penyedut


Beli seberapa banyak botol yang mempunyai penyedut...untuk menarik minta anak anda..

Kembali dengan berjinak3 memberi minuman kotak mahupun susu dalam kotak untuk permulaan. Berikan juga air kosong dalam botol straw seperti dalam gambar di bawah.




Dalam masa anda mencuba untuk mengajar anak- anak minum susu melalui botol berstraw. Penjagaan kebersihan juga perlu di utamakan..
Disini Ayu ada menunjukkan alatan pembersihan straw kerana seperti yang anda tahu bahayanya sisa susu yang termakan oleh bayi anda..bersamalah kita beringat selalu.
Dapatkan berus untuk menyuci penyedut minum terutama selepas digunakan untuk membuat susu formula kerana sisa basi susu di dalam penyedut sukar di lihat oleh mata kasar. Gunakan sabun pembersih botol pureen dan jangan lupa rendam dalam air suam..

Selamat mencuba dan bersamala menjaga kesihatan anak-anak kita

Posted via DraftCraft app

Saturday, June 23, 2012

Cabar Diri Mengubah Bunga

Wanita dan Bunga.

Hari ni keluar ngn kawan p kedai bunga....
Macam3 jenis jambangan bunga siap menanti..
Bunga bujur / panjang itu yang kami cari...
Rakan Ayu membeli jambangan bunga betema Merah..
Gubahan bunga bujur/ panjang siap gubah bernilai rm40++
Ayu pulak masih berfikir nak yang siap atau Ayu nak cabar diri..
Experimen mengubah bunga..
Ayu minat kerja mengubah bunga tapi tidak mempunyai kemahiran..
Dalam masa berfikir Ayu ambil keputusan untuk mencabar diri..

Dan inilah bahan yang Ayu beli dan mula mengubah

Seperti yang anda lihat span dan tapak plastik hitam Ayu gamkan agar berpautan memudahkan pengubahan dan bunga dapat kedudukan stabil..


Mulakan mengubah yakin diri setiap orang punya imaginasi mengubah bunga dengan indah seindahnya.. Pelik sekali caba dan cuba..macam ayu la mau sejam di ambil mengatur bunga.
Paling penting jangan berputus asa.. Cabar diri cabar otak berfikir menyelesaikan aktiviti terbaru kita menjelang aidilfitri.


Setelah sejam berperang nak hancur span dia buatnya hihi asyik3 salah...
Percaya mata anda..
Percaya hati anda...
Cuba dan cuba...
Cuba sesuatu yang baru setiap hari....


Hasilnya....
Kita dapat kemahiran..
Rumah pun cantik..
Bukan itu saja kita pun dapatlah bejimat sikit..
Ataupun ada bunga lama tu boleh anda kreatifkan lg...

Tips hari ini rumah cantik, jimat pulak tu yang paling penting kemahiran diri dapat di serlahkan.

Selamat mencuba...

Kongsian Idea Kecantikkan

Pilihan Di Tangan Anda...


Hargai apa yang dimiliki...
Pelihara keindahan yang dikurniakan Allah SWT...
Kongsian hari ni adalah idea kecantikkan luar dan dalam..

Perkongsian Pertama adalah makanan tambahan yang dia perlukan oleh kulit anda...
Perhatikan gambar....

Ya..Safi Rania Gold...

Mempunyai nutrisi yang kulit anda perlukan

Menganjakkan kulit agar sentiasa tampak muda

Menghilangkan garis halus hasil dari menuaan

Menghilang jeragat serta tona kulit tidak sekata

Mencerahkan kulit

Awet muda

Anda cuba dan anda akan rasa perubahan yang anda inginkan..

Anda cuma perlu percaya dan mencuba trial Safi Rania Gold untuk siang dan malam yang telah tersedia di pasaran. Sudah pasti ini adalah khabaran baik kepada sahabat-sahabat di luar sana..
Selamat mencuba...

Makanan tambahan yang ingin dikongsikan bersama adalah U-Queen. Makanan tambahan yang disediakan untuk kesihatan dalaman mencantikkan luaran seorang wanita..
Mampu beli...
Segerala ke tokoh ubat... Untuk merasakan perbezaan serta kebaikkan dari 17 sumber alam antaranya :

1. Daun sireh
2. Goji
3. Habbatus sauda
4. Kacip Fatimah
5. Buah Manjakani
6. Betik
7. Psyllium Husk
8. Ubi Bidadari Putih
9. Roselle
10. Acerolla Cherry
11. Asam Jawa
12. L -Ghulatathione
13. Guarana
14. Honey Bee
15. Tomato
16. Nenas
17. Kolegan Marin

U- Queen terbukti untuk :

Menbekalkan tenaga dalaman dan luaran

Membantu mengencangkan payudara

Membantu mengangkat punggung

Membantu melewatkan Menopouse

Mengatasi masalah berat badan

Mencerahkan kulit secara semulajadi

Membantu mengeratkan hubungan suami isteri

Membantu mengatasi masalah peranakan longgar dan berair

Menaikkan seri wajah dan awet muda

Membantu mengecutkan libroid, cysts, dan endometriosis

Membantu melancarkan dan membersihkan darah

Membantu membuang toksid,lemak dan angin dalam badan




selamat mencuba hihi

Thursday, June 21, 2012

Puding Mudah

Bahan-bahannya

Cara mudah membuat puding..
Bahannya perhatikan gambar sahaja hihi


Masukkan bahan tadi ke dalam periuk dan masak..Biarkan mendidih..
Perhatikan bahan tambahan telur,pewarna hijau, dan sedikit gula ikut suka...


Sudah siap...
Sekarang anda boleh masukkan kedalam gelas plastik...
Seperti d bawah


Sudah boleh dimasukkan ke peti ais....

Selamat mencuba !!

Wednesday, June 20, 2012

Ambil Gambar

Testing
Khusyuk bermain...

Ammal Cuci-Cuci Sdn. Bhd.

Cuma santai jer..Ammal dengan penuh semangat yang amat berkobar-kobar membasuh tayar keretanya dalam keadaan yang amat seksi gitu....

Saksikanlah sendiri untuk tontonan dewasa sahaja...


Sini plak... : )

Banyak sangat kekotoran rupanya....

Well begitulah sepetang bersama Ammal dan keretanya......

P/S Naiklah bil air bulan nih huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...